Nk Zaltbommel

Op zaterdag bij de meisjes nieuwelingen, titelverdedigster Mae Cabaca aan het vertrek. In de eerste ronde kijkt ze nog even de kat uit de boom, maar al in de 2de helft van de eerste ronde weet ze een eerste kloot te slaan. Nadien kan ze dit verschil ronde na ronde uitbouwen, om met een geruststellende voorsprong de laatste ronde in te gaan. Uiteindelijk weet ze haar titel te verlengen met een voorsprong van maar liefst 1m30, knappe prestatie!

Door de zware regenval van de afgelopen week was het parcours omgeschapen in een modderploeg. Geen spek naar de bek van Maud, die zich zo kranig mogelijk probeerde te verweren maar uiteindelijk de wedstrijd niet kon beëindigen door een te grote achterstand. In de uitslag werd ze nog opgenomen op een 13de plek.

Bij de heren Corné Van Kessel aan de start. Hij kon zich de eerste 2 rondes nestelen in het spoort van een leidersgroepje van 5, maar moest na half wedstrijd deze laten rijden/lopen. Corné kon nadien standhouden en beëindigd de wedstrijd op plek 5. Een zware wedstrijd die zeker in de kleren zal kruipen.